Extrastämma söndag 9 december kl. 17

Hej allihop,

BRF Rönninge Källas styrelse önskar kalla er alla till en extrastämma söndagen den 9:e december, kl 17.00, vid grillplatsen. Efter extrastämman bjuder föreningen på adventsfika.

Anledningen till extrastämman gäller Fiber och är följande:

Stadsnätsbolaget har ett erbjudande till en del föreningar i ett projekt där vi har möjligheten att vara med. Erbjudandet är att vi som förening inte behöver betala för fiberinstallationen. De drar fiber fram till varje hushåll i föreningen och de som vill ha fiber har möjlighet att teckna en förmånlig kampanj (se nedan) och få fibern installerad. Det kommer alltså att bli valfritt som boende att få fibern indragen eller om man vill fortsätta som man gör idag. För att erbjudandet skall gälla krävs det att ca en tredjedel inom projektet väljer att gå med.

Kampanjerbjudandet kommer att kosta 399 kr i startavgift och sedan 399 kr per månad i 24 månader, och kommer att innehålla:
1. Bredband 1000/100 Mbit/s (vill man ha 1000/1000 Mbits så kan man få det för 499 kr per månad);
2. Ett baspaket från Viasat; och
3. Intern vidaredragning i lägenheten upp till 20 meter.

Kampanjen planeras vara under januari månad. Efter 24 månader är man ansluten till Öppna Stadsnät som har ca 12-14 tjänsteleverantörer, och man kan då välja själv vilken man vill ha till det pris som gäller då. I det utbudet finns även dagens leverantör ComHem.

Alla hushåll kommer att bli förberedda med fiber och skulle man vid ett vid ett senare tillfälle vilja ansluta sig kommer det att kosta 4900 kr att ansluta sig och då blir man ansluten till vårt öppna nät där man får välja leverantör och tjänster helt fritt. Vilka leverantörer som finns i vårt nät kan ni se på oppnastadsnat.se.

Skulle föreningen tacka ja till det här så kommer Stadsnätsbolaget att hålla ett öppet hus hos oss där alla är välkomna att komma förbi och ställa alla eventuella frågor som kvarstår.

Vi kommer också att skicka ut mer information innan stämman.

Kallelse till stämman kommer att lämnas i era brevlådor senast lördag, och vi vill veta om ni kommer att delta eller inte. Svara genom att klicka på Voting-knappen högst upp till vänster i e-postmeddelandet ni fått (Yes, No, eller Maybee), alternativt kontakta någon i styrelsen. Om ni inte kommer att delta lämna gärna en fullmakt för att rösta, till en granne.

Är detta bra för föreningen?
Styrelsens svar på det är Ja. Det gagnar föreningen att kunna erbjuda sina medlemmar valfrihet. Väljer ni att rösta Ja på detta alternativ, så förbinder ni er inte att gå över till Stadsnät, utan ni ger alla medlemmar i föreningen möjlighet att välja själva. Ni som gärna stannar med ComHem i befintligt nät kan göra det.

Är detta bra för mig som medlem?
Styrelsens svar på det är Ja. Det gagnar dig som medlem att kunna välja. Även om du idag är mycket nöjd med ComHem, så ger du framtida köpare av din lägenhet möjlighet att välja något annat, och vi vet att det är en viktig aspekt när man väljer vilken lägenhet man ska köpa.

Mvh / Camilla
Ordförande, BRF Rönninge Källa å Styrelsens vägnar